Menu du restaurant du Petit-Port

OUR ENTRIES​

Spice pumpkin soup 9.- 


Green salad 6.-


Salad of raw vegetables 9.-


"Petit Port" salad (seeds & bacon) 9.-
Hot goat crisp salad 15.-


Snails Mont d'or (6 pieces), homemade butter 13.-


Country Terrine of our friendly butcher 15.-


​Dried meat Planchette 24.50


Foie gras seared, served with pineapple chutney 21.-

With our homemade salad dressings

FROM THE GARDEN 

Crudités Salad 16.-

Country salad 21.-
(Batavia, vegetables, bacon, from Gruyere, nuts and seeds) 

Vegetarian plate 28.-
(Pumpkin soup, mixed vegetables, goat crisp, turmeric quinoa) 

​Shepherd's salad 26.-
(green and raw, hot goat crunch)  

Tagliatelle with morels and cream 28.-

 

According to the arrival and the mood of the chef, take a look at our blackboard !  ​

IN THE NET OF THE FISHERMAN

Perch fillets "Meunière" tartar sauce 38.-
french fries and salad " Petit Port» 

Perch fillets with cream of lemon 40.-
french fries and salad " Petit Port» 

Perch fillets pan-fried, sauces, morels, 46.-
french fries and salad " Petit Port»

Filet de Féra du Léman "Meunière" sauce, lemon 36.-
french fries and salad " Petit Port» 

Steamed Charr fillet white wine sauce .  37.-
rice and salad "Small Port»

​Salmon dill Tartare, crudités, toasts and salted butter 29.-                

 

Mixed fresh vegetables home 6.-

All our fish are served with salad " Small Port"

IN OUR POTS

Beef steak, butter"Spice Route",French fries and vegetables 38.-

Beef rib, green pepper sauce, French fries and vegetables 38.-

Beef rib, morel sauce, French fries and vegetables 45.-

Beef tongue with capers, rice and vegetables 32.-

​Beef Tartare (160gr), toast, butter and fries 34.-

​Choice filling; fries, rice ; potatoes 

 Mixed fresh vegetables home 6.-

OUR JUNIORS


​Beef meatballs, tomato sauce, salad fries 14.-


½ Fillets of perch, fries salad 19.-
Surprise Dessert

L'INSTANT DOUCEUR

Pie of the day 6.50


Cream pie 6.50


Gourmet Coffee 12.-


Creme brulee Catalan 8.50


Chocolate Mousse 70% Madagascar 8.-


Various sorbets and ice cream, (see ice menu) the ball 4.-


Colonel, General, Valaisanne, William, iced coffee 12.-


Limoncello Cup 10.-

(For english or Deutsch)

 

FRANCAIS:

MENU DU PETIT PORT

Fricassée de chanterelles à la crème

***

Filets de Perches Poêlés façon «Meunière», frites

***

Dessert du moment    54.-

Les entrées

Salade verte 6.-

Salade «Petit Port» (graines, lardons) 9.-

Salade mêlée 9.-/18.-

Salade croustillant de chèvre chaud  15.-

Escargots Mont d'Or parfumé grappa Barolo 16 .-

Terrine de foie gras *Maison* compote de figue, beurre, toast 24.-

Planchette de viande séché de boeuf, pain, cornichons 25.-

Les plats froids

Couleur d'Italie Tomate coeur de boeuf, aubergines gillées, mozzarelle  25.-

Tartare de saumon à l’aneth fraîche, crudités, pain grillé et beurre 30.-

Planchette de viande séchée de boeuf 25.-

Tartare de boeuf, frites, pain grillé et beurre 34.-

Salade du Berger saladine, croustillant de chèvre chaud

Pour les enfants

1/2 filets de perches, frites 19.-

Boulettes de viande, sauce tomate et frites 14.-

Dessert surprise

Les poissons

Filets de perches «meunières» sauce tartare, frites et salade «Petit Port» 38.-

Filets de perches à la crème de citron frites et salade «Petit Port» 40.-

Filet de féra du Léman «Vapeur» sauce citron, riz et salade «Petit Port» 40.-

Filet d'omble de notre région (Chamby) sauce vièrge, pommes frites, salade 41.-

Les viandes

Entrecôte de boeuf, beurre «Route des épices», frites et salade «Petit Port» 44.-

Onglet de veau aux morilles, frites salade  *Petit Port* 38*

Tartare de boeuf, pain grillé, beurre et frites 35.-

Légumes du jour, Mixte de légumes maison poêlés supp. 6.-

Tagliatelles aux morilles à la crème 28.-

Spécialité (min 2 pers)

La fondue Serpeliou

Boeuf mariné aux épices 

Bouillon au vin rouge

Fromage frais aux fines herbes

Pickel's divers

Sauce tartare

Pommes frites, Salade Petit Port 42.-

Les desserts

Tarte du jour maison 6.50

Café ou thé gourmand 13.-

Mousse au chocolat noir de Madagascar 64%, maison 9.-

Crème Catalane *maison*

Sorbet citron arrosé de Limoncello 11.-

Divers sorbets et glaces la boule: 4.20

Palettes de sorbets (4 minis boules) 10.-

Provenances

Boeuf — Suisse

Perches — Russie

Féra — Suisse

Veau —Suisse

Gambas - Patagonie

Omble - Suisse

Saumon - Norvège

ENGLISH

PETIT PORT MENU

Creamed chanterelle fricassee
***
Seared Perch Fillets "Meunière" style, fries
***
Dessert of the moment 54

The entrees


Green salad 6
"Petit Port" salad (seeds, bacon) 9
Mixed salad 9  / 18
Crispy warm goat cheese salad 15
Snails Mont d'Or scented grappa Barolo 16 
Foie gras terrine * House * fig compote, butter, toast 24
Plate of dried beef, bread, pickles 25

Cold dishes


Couleur d'Italie Beef heart tomato, gillée aubergines, mozzarella 25
Salmon tartare with fresh dill, raw vegetables, toast and butter 30
Plate of dried beef 25
Beef tartare, fries, toast and butter 34
Shepherd's salad saladine, crispy hot goat cheese 26

For kids


1/2 perch fillets, fries 19
Meatballs, tomato sauce and fries 14
Surprise dessert

The fish


Filets of perch "meunières" with tartare sauce, fries and salad "Petit Port" 38
Perch fillets with lemon cream, fries and "Petit Port" salad 40.-
Féra du Féra du Léman "Steamed" with lemon sauce, rice and salad "Petit Port" 40
Char fillet from our region (Chamby) virgin sauce, French fries, salad 41


Meats


Beef entrecote, “Route des épices” butter, fries and “Petit Port” salad 44
Veal tab, creamy Morels sauce, salad fries * Petit Port * 38 
Beef tartare, toast, butter and fries 35.-


Vegetables of the day, Mixed pan-fried house vegetables, supp. 6

Tagliatelle with morels in cream 28

Specialty (min 2 people)

The Serpeliou fondue
Beef marinated in spices
Red wine broth
Fresh cheese with fine herbs
Pickel's various
Tartar sauce
French fries, Petit Port salad 42 pp

The desserts


Homemade pie of the day 6.50
Gourmet coffee or tea 13
Madagascan 64% dark chocolate mousse, homemade 9
Catalan cream * house 9
Lemon sorbet drizzled with Limoncello 11
Various sorbets and ice cream per scoop: 4.20
Sorbet pallets (4 mini balls) 10

Provenances


Beef - Switzerland
Poles - Russia
Féra - Switzerland
Veal - Switzerland
Gambas - Patagonia
Char - Switzerland
Salmon - Norway

DEUTSCH

DAS PETIT PORT-Menü

Creme Pfifferling Frikassee
***
Gebratene Barschfilets "Meunière", Pommes
***
Dessert des Augenblicks 54

Die Vorspeisen


Grüner Salat 6 
Salat "Petit Port" (Samen, Speck) 9
Gemischter Salat 9 / 18
Knusprig warmer Ziegenkäsesalat 15
Schnecken Mont d'Or duftender Grappa Barolo 16 
Gänseleberterrine * Haus * Feigenkompott, Butter, Toast 24
Teller mit getrocknetem Rindfleisch, Brot, Essiggurken 25

Kalte Gerichte


Couleur d'Italie Rinderherztomate, Gillée-Auberginen, Mozzarella 25
Lachstatar mit frischem Dill, rohem Gemüse, Toast und Butter 30
Teller mit getrocknetem Rindfleisch 25
Rindertatar, Pommes, Toast und Butter 34
Salad du Berger Saladine, knusprig scharfer Ziegenkäse 26

Für Kinder


1/2 Barschfilets, Pommes 19
Frikadellen, Tomatensauce und Pommes 14
Überraschungsdessert

Der Fisch


Barschfilets "meunières" mit Sauce Tartare, Pommes und Salat "Petit Port" 38
Barschfilets mit Zitronencreme, Pommes und "Petit Port" Salat 40
Féra du Féra du Léman "Steamed" mit Zitronensauce, Reis und Salat "Petit Port" 40
Saiblingsfilet aus unserer Region (Chamby) Virgin Sauce, Pommes frites, Salat 41


Fleisch


Entrecôte vom Rind, Butter „Route des épices“, Pommes und Salat „Petit Port“ 44
Kalbs-Tab, Morcheln in sahne, pommes frites, salat* Petit Port * 27
Rindertatar, Toast, Butter und Pommes 35


Tagesgemüse, gemischtes gebratenes Hausgemüse, Supp. 6

Tagliatelle mit Morcheln in Sahne 28

Spezialität (mind. 2 Personen)

Das Serpeliou-Fondue
In Gewürzen mariniertes Rindfleisch
Rotweinbrühe
Frischkäse mit feinen Kräutern
Pickel ist verschieden
Sauce Tartare
Pommes Frites, Petit Port Salat 42.-

Die Nachtische


Hausgemachter Kuchen des Tages 6.50
Gourmet-Kaffee oder -Tee 13
Madagaskar 64% dunkles Schokoladenmousse, hausgemacht 9
Katalanische Sahne *Haus*
Zitronensorbet beträufelt mit Limoncello 11
Verschiedene Sorbets und Eis pro Kugel: 4.20
Sorbetpaletten (4 Minikugeln) 10

Provenienzen


Rindfleisch - Schweiz
Polen - Russland
Fera - Schweiz
Kalbfleisch - Schweiz
Gambas - Patagonien
Char - Schweiz
Lachs - Norwegen