Menu

OUR ENTRIES​

Spice pumpkin soup 9.- 


Green salad 6.-


Salad of raw vegetables 9.-


"Petit Port" salad (seeds & bacon) 9.-
Hot goat crisp salad 15.-


Snails Mont d'or (6 pieces), homemade butter 13.-


Country Terrine of our friendly butcher 15.-


​Dried meat Planchette 24.50


Foie gras seared, served with pineapple chutney 21.-

With our homemade salad dressings

FROM THE GARDEN 

Crudités Salad 16.-

Country salad 21.-
(Batavia, vegetables, bacon, from Gruyere, nuts and seeds) 

Vegetarian plate 28.-
(Pumpkin soup, mixed vegetables, goat crisp, turmeric quinoa) 

​Shepherd's salad 26.-
(green and raw, hot goat crunch)  

Tagliatelle with morels and cream 28.-

 

According to the arrival and the mood of the chef, take a look at our blackboard !  ​

IN THE NET OF THE FISHERMAN

Perch fillets "Meunière" tartar sauce 38.-
french fries and salad " Petit Port» 

Perch fillets with cream of lemon 40.-
french fries and salad " Petit Port» 

Perch fillets pan-fried, sauces, morels, 46.-
french fries and salad " Petit Port»

Filet de Féra du Léman "Meunière" sauce, lemon 36.-
french fries and salad " Petit Port» 

Steamed Charr fillet white wine sauce .  37.-
rice and salad "Small Port»

​Salmon dill Tartare, crudités, toasts and salted butter 29.-                

 

Mixed fresh vegetables home 6.-

All our fish are served with salad " Small Port"

IN OUR POTS

Beef steak, butter"Spice Route",French fries and vegetables 38.-

Beef rib, green pepper sauce, French fries and vegetables 38.-

Beef rib, morel sauce, French fries and vegetables 45.-

Beef tongue with capers, rice and vegetables 32.-

​Beef Tartare (160gr), toast, butter and fries 34.-

​Choice filling; fries, rice ; potatoes 

 Mixed fresh vegetables home 6.-

OUR JUNIORS


​Beef meatballs, tomato sauce, salad fries 14.-


½ Fillets of perch, fries salad 19.-
Surprise Dessert

L'INSTANT DOUCEUR

Pie of the day 6.50


Cream pie 6.50


Gourmet Coffee 12.-


Creme brulee Catalan 8.50


Chocolate Mousse 70% Madagascar 8.-


Various sorbets and ice cream, (see ice menu) the ball 4.-


Colonel, General, Valaisanne, William, iced coffee 12.-


Limoncello Cup 10.-

(click here for english or Deutsch)

 

FRANCAIS:

 

— Prologue —

MENU DU PETIT PORT

Couleurs d’Italie

(Tomate coeur de boeuf, aubergines grillées, Mozzarella di Buffala)

***

Filets de Perches Poêlés façon «Meunière», frites

***

Dessert du moment

***

54.-

 

— Chapitre 1 —

Les salades

 

Salade verte 6.-

Salade mêlée 9.-/18.-

Gaspacho au piment d’Espelette maison 9.-

Salade «Petit Port» (graines, lardons) 9.-

Demi avocat , crevettes sauce cocktail 16.-

Couleurs d’Italie 25.-

(Tomate coeur de boeuf, aubergines grillées, Mozzarella di Buffala)

L’assiette Végy 28.-

(Gaspacho, pavé de chèvre frais et aubergines, melon, quinoa)

Salade Campagnarde 24.-

(Batavia, tomates, lardons, dés de Gruyère, oeuf)

Salade Estivale 29.-

(Avocat aux crevettes, melon, jambon cru, tomates et mozarella)

— Accompagné de nos sauces à salade maison

 

— Chapitre 2 —

Les plats froids

 

Ceviche de féra mariné au citron et coriandre taboulé de quinoa et salade 29.-

Tartare de saumon à l’aneth fraîche, crudités, pain grillé et beurre 30.-

Planchette de viande séchée 24.50

Tartare de boeuf, frites, pain grillé et beurre 34.-

Roastbeef de boeuf, frites, sauce tartare 29.-

 

— Chapitre 3 —

pour les enfants

 

1/2 filets de perches, frites 19.-

Boulettes de viande, sauce tomate et frites 13.-

Dessert surprise

 

— Chapitre 4 —

LES POISSONS

 

Filets de perches «meunières» sauce tartare, frites et salade «Petit Port» 38.-

Filets de perches à la crème de citron frites et salade «Petit Port» 40.-

Filet de féra du Léman «meunière» sauce tartare, frites et salade «Petit Port» 40.-

Filet de féra du Léman à la vapeur crème de citron, riz et salade «Petit Port» 40.-

 

— Chapitre 5 —

Les viandes

 

Entrecôte de boeuf, beurre «Route des épices», frites et salade «Petit Port» 44.-

— Légumes du jour, Mixte de légumes maison poêlés supp. 6.-

 

— Épilogue —

Les desserts

 

Tarte du jour maison 6.50

Coupe de fruits rouges 9.-

Café ou thé gourmand 13.-

Mousse au chocolat noir de Madagascar 64%, maison 8.-

Sorbet citron arrosé de Limoncello 11.-

Divers sorbets et glaces la boule: 4.20

Palettes de sorbets (4 minis boules) 10.-

 

— Références —

Provenances

 

Boeuf — Suisse

Perches — Russie

Féra — Suisse

Saumon — Norvège

Crevettes — Norvège

 

 

English

 

— Prologue —

PETIT PORT MENU

 

Colors of Italy

(Beef heart tomato, grilled eggplant, Mozzarella di Buffala)

***

Seared Perch Fillets «Meunière» style, fries

***

Dessert of the moment

***

54.-

 

— Chapter 1 —

THE SALADS

 

Green salad 6.-

Mixed salad 9.-/18.-

Homemade Espelette Chili Gazpacho 9.-

«Petit Port» salad (seeds, bacon) 9.-

Half avocado, shrimp in cocktail sauce 16.-

Colors of Italy 25.-

(Beefsteak tomato, grilled eggplant, Mozzarella di Buffala)

The Vegetarian Plate 28.-

(Gazpacho, fresh goat cheese and eggplant, melon, quinoa)

The Country Salad 24.-

(Batavia, tomatoes, bacon, diced Gruyère cheese, egg)

The Summer Salad 29.-

(Avocado with shrimps, melon, raw ham, tomatoes and mozarella)

— Accompanied by our house salad dressings

 

— Chapter 2 —

THE Cold dishes

 

Féra ceviche marinated with lemon and quinoa tabbouleh coriander and salad 29.-

Salmon tartare with fresh dill, raw vegetables, toast and butter 30.-

Dried meat plank 24.50

Beef tartare, french fries, toast and butter 34.-

Roastbeef, french fries, tartar sauce 29.-

 

— Chapter 3 —

FOR THE Kids

 

1/2 perch fillets, french fries 19.-

Meatballs, tomato sauce and french fries 13.-

Surprise dessert

 

— Chapter 4 —

THE FISH

 

Perch fillets «meunières» tartar sauce, french fries and salad «Petit Port» 38.-

Perch fillets with lemon cream, french fries and «Petit Port» salad 40.-

Léman féra fillet «meunière» tartar sauce, french fries and «Petit Port» salad 40.-

Steamed Lake Geneva fillet with lemon cream, rice and «Petit Port» salad 40.-

 

— Chapter 5 —

THE MEATS

 

Beef entrecote, “Route des épices” butter, french fries and “Petit Port” salad 44.-

— Vegetables of the day, Mixed pan-fried house vegetables supp. 6.-

 

— Epilogue —

The desserts

 

Homemade pie of the day 6.50

Cup of red fruits 9.-

Gourmet coffee or tea 13.-

Homemade dark chocolate mousse from Madagascar 64% 8.-

Lemon sorbet sprinkled with Limoncello 11.-

Various sorbets and ice creams the ball: 4.20

Palettes of sorbets (4 mini balls) 10.-

 

— References —

Provenances

Beef — Switzerland

Perch — Russia

Fera — Switzerland

Salmon — Norway

Shrimps — Norway

 

 

Deutsch

 

— Prologue —

DAS PETIT PORT-Menü

 

Couleurs d’Italie

(Ochserherztomaten, gegrillte Auberginen, Mozzarella di Buffala)

***

Eglifilets «Müllerin Art», Pommes frites

***

Tages Dessert

***

54.-

 

— Kapitel 1 —

die salate

 

Grüner Salat 6.-

Gemischter Salat 9.-/18.-

Hausgemachte Espelette Chili Gazpacho 9.-

Petit Port-Salat (Kerne, Speckstreifen) 9.-

Halbe Avocados, Garnele in Cocktailsauce 16.-

Couleurs d’Italie 25.-

(Ochserherztomaten, gegrillte Auberginen, Mozzarella di Buffala)

Der vegetarische Teller 28.-

(Gazpacho, frischer Ziegenkäse und Auberginen, Melone, Quinoa)

Bauerliche Salat 24.-

(Batavia-Salat, Tomaten, Speckstreifen, Gruyère-Würfel, Eier)

Saveurs d’été 29.-

(Avocado mit Krevetten, Melone, Rohschinken, Tomaten und mozarella)

— Begleitet von unserem hausgemachten Salatdressing

 

— Kapitel 2 —

Kalte Gerichte

 

Felchen Ceviche mariniert mit Zitrone und Quinoa Tabouleh Koriander und Salat 29.-

Lachstatar mit frischem Dill, rohem Gemüse, Toast und Butter 30.-

Trockenfleischbrett 24.50

Rindertartar, Pommes, Toast und Butter 34.-

Roastbeef, Pommes Frites, Sauce Tartar 29.-

 

— Kapitel 3 —

für Kinder

 

1/2 Eglifilets, Pommes Frites 19.-

Fleischbällchen, Tomatensauce und Pommes Frites 13.-

Überraschungsdessert

 

— Kapitel 4 —

Der FISCH

 

Eglifilets «Müllerin Art» Tartarsauce, Pommes Frites und Salat «Petit Port» 38.-

Eglifilets mit Zitronencreme-Pommes Frites und «Petit Port» Salat 40.-

Léman Féra Filet «Müllerin Art» Tartarsauce, Pommes Frites und «Petit Port» Salat 40.-

Gedämpftes Saiblingfilets mit Zitronencreme, Reis und «Petit Port» Salat 40.-

 

— Kapitel 5 —

Das FLEISCH

 

Rindfleisch-Entrecote, Butter „Route des épices“, Pommes Frites und 44.-

Salat „Petit Port“

— Gemüse des Tages, gemischtes gebratenes Hausgemüse Extr. 6.-

 

— Epilog —

Die Nachspeise

 

Tages hausgemachte Torte 6.50

Rote Früchte coupe 9.-

«Café/Thé Gourmand» 13.-

Hausgemachte dunkle Schokoladenmousse aus Madagaskar 64% 8.-

Zitronensorbet mit Limoncello bestreut 11.-

Verschiedene Sorbets und Eiscreme die Kugel: 4.20

Sorbets mischung (4 Minibälle) 10.-

 

— Verweise —

Provenienzen

Rindfleisch — Schweiz

Egli — Russland

Felchen — Schweiz

Lachs — Norwegen

Garnele — Norwegen

— Prologue —

 

Mets à l'emporter

Tel : 021 691 95 05

Filets de perche Meunière 

Sauce tartare, pommes frites,     25 frs

Salade Estivale

Tomate, mozzarella, melon, jambon cru

demi avocat et crevettes   21 frs